Как да изберем шпионска камера?

Как да изберем шпионска камера?

Желанието на хората да шпионират не е от днес. Днес обаче то е узаконено, за да можем да защитим живота или имуществото си.

Приложението на шпионските камери е разнообразно – за проследяване на детето, на служител във фирма, на крадец и пр.

Понякога изборът е труден, затова трябва предварително да решите от какво наблюдение имате нужда и защо ще го правите.

За да изберете най-подходящия модел, съобразете се с:

Категорията на наблюдението

Трябва да решите дали искате камерата да бъде винаги с вас, или да я оставите да снима, или записва видео във ваше отсъствие. В единия случай става въпрос за активно наблюдение, а в другия – за пасивно.

Активно наблюдение
Когато камерата е с вас, ще снима, без някой да разбере, разговори и срещи, ще събира доказателства за някакво деяние на място. Камера в един обикновен предмет няма да събуди подозрение:
– в химикалка

С нея лесно ще насочвате камерата и можете да направите много записи с висококачествения ѝ чип. Много от тези камери могат да снимат и нощем, като имат детектор за автоматично откриване на движение и стартиране на запис.
– в ръчен часовник

Поставена в часовник с модерен дизайн, камерата ще заснеме широка част от вашето полезрение не само в ежедневието, но и на по-официални събития. Такъв часовник прави снимки, аудио и видео, може да се използва и като РС камера. Ако часовникът е водоустойчив, това е още по-полезна функция за ефективен резултат.
– в очила

Те могат да бъдат слънчеви или без диоптър. Достатъчно е да се обърнете към този, когото искате да заснемете, и да го погледнете. Лесно след това можете да качвате записите на компютъра си.

За осъществяване на активно наблюдение имате възможност да се спрете и на други предмети с вградена скрита камера: като вратовръзка, значка, запалка, шапка и др.

Пасивно наблюдение

Ако ви трябва камера за наблюдение на помещение вкъщи, в офиса или някъде другаде във ваше отсъствие, също имате различни варианти:
– WIFI/IP часовник
С него можете да наблюдавате отвсякъде какво се случва. Камерата има диоди за нощно снимане и вграден детектор за движение.
– WIFI/IP крушка
При свързване с интернет също има възможност за наблюдение в реално време дори нощем. Крушката има и слот за карта памет.
– картина
Тя е с 4GB вградена памет и с дистанционно управление позволява контрол на записа.
Сред другите възможности за скрита камера са закачалка, термометър, кабел за зареждане, дори бутилка за вода, термо чаша и др.
Може да изберете и мини камера, която да поставите навсякъде, стига да остане незабележима.

Целта на наблюдението

Изборът ви на скрита камера ще бъде по-лесен и практичен, ако си изясните за какво ще я използвате:

За професионални нужди

За подсигуряване на бизнеса, търговския обект или офиса са най-подходящи скрити камери в комплект с приемник.

За дома

В този случай е подходяща камерата в предмет от ежедневието.

След като решите защо искате да наблюдавате, къде и по какъв начин, остава само да изберете точния модел шпионска камера, който ще ви бъде от полза.