Ленени дамски дрехи – най-подходящата материя за лятото

Ленени дамски дрехи – най-подходящата материя за лятото

В месеците с най-горещи дни търсим варианти за дамски дрехи, с които да бъдем стилни, но едновременно с това и да ни бъде прохладно. За това най-подходящи са ленените дрехи.

Ленът е една от най-предпочитаните материи през лятото. Причината за това са неговите многобройни предимства – на първо място той е естествена материя, която не предизвиква алергии и опазва околната среда. Освен това е лека, прохладна и дишаща материя, която отлично абсорбира влагата.

В тази статия ще ви представим подходящите дамски дрехи от лен, които да изберете за вашия летен гардероб. Те са подходящо дамско облекло не само за плажа и излизане с приятели, но и за работните дни.

ленена дамска риза

Риза

Дамската ленена риза е чудесен вариант за офиса или вечер с приятели, ако я комбинираме с дънки или панталон. Бялата риза и светлите къси дънкови панталони са най-предпочитаните плажни дрехи за жени. Ризата от лен се комбинира чудесно и с ленени панталони.

Не трябва да забравяме най-голямото предимство на ленената риза в дните със силно слънце. Именно тя ще предпази кожата ви от вредните слънчеви лъчи, но в същото време ще ви бъде и прохладно.

Освен това, с ризата от лен имате голямо разнообразие от цветове. Така със сигурност ще можете да изразите вашата индивидуалност, а с по-ярките тонове ще внесете лятно настроение.

ленена дамска рокля

Рокля

Ленената рокля е красива, удобна и прохладна, независимо от нейната дължина, презрамки и цвят. Тя е чудесен избор за вечеря с приятели или разходка по плажа. Бялата ленена рокля, в комбинация с плажна шапка с широка периферия, е чудесна за лятната ни почивка. Ярките цветове като синьо, жълто или зелено пък са идеални за всеки ден.

Най-хубавото е, че роклята от лен може да бъде комбинирана с обувки на висок ток, с платформи, с ниски сандали или дори с кецове – въпрос на избор.

Не сме забравили и вариантите за елегантни дамски дрехи. Има много модели рокли от лен, които са подходящи за офиса, делова среща или официален повод. Към тях има чудесно допълнение от лятно сако.

Костюм

Летните дамски костюми от лен са едни от най-популярните и предпочитани варианти тази година. Освен предимствата на лена, костюмите са стилни, удобни и в различни цветове.

Разбира се, както и при други съчетания, има модели, които са подходящи за свободното ни време и такива, които са за по-официални ситуации. Независимо дали ще се спрете на къси панталони и блуза с къс ръкав от лен, или на официален костюм, можете да бъдете сигурни, че ще ви бъде комфортно и прохладно.

Панталон

Ленените панталони са широки, удобни и прохладни. Къси или дълги, в различни цветове, те са чудесен избор за горещите дни.

Панталоните от лен можете да комбинирате както с памучен потник или тениска, така и с ленена риза. За дамите с извивки и за бременните ленените панталони са основен избор. Причината е, че те са с еластична талия и стоят еднакво добре на всекиго.

Това лято особено популярни са широките къси дамски панталони от лен, които са в различни цветове и са чудесни за плажа или дори парка.