Навес за кола – предимства

Навес за кола – предимства

Всеки от нас е наясно, че автомобилът му е на по-сигурно място в гараж, отколкото паркиран на улицата. Друг е обаче въпросът, че не всеки има възможност да осигури сянка на колата си през лятото или закрит подслон през зимата в тухлен гараж.

Построяването на традиционен гараж изисква време и влагане на немалко средства. Напоследък все по-популярни стават металните сглобяеми гаражи и навесите за коли.

Лекият навес за кола  – един покрив на четири опори, може съвсем надеждно да защити превозното ви средство от слънце, дъжд, градушка или сняг.

Все повече производители предлагат като вариант за открит гараж навеси за коли, които привличат с  множеството си предимства:

По-ниска цена

Тъй като конструкцията на традиционния навес за кола включва малко елементи, които са в готов вид, а няма стени и врата, навесът струва много по-малко от гараж затворен тип.

Лесно и бързо монтиране

Комплектите за навеси се сглобяват лесно, като първо се бетонират основите, а след това се монтира рамката. Конструкцията обикновено е метална.

Допълнителна защита от вятър

Ако поставите шумоизолационни или решетъчни екрани като стени, те ще защитават допълнително от вятър и други атмосферни влияния. Може да се добави и тента за затваряне  отстрани.

Намален риск от корозия

Поради циркулиращия въздух под навеса, мокрият автомобил ще изсъхва по-бързо и така рискът от ръжда намалява значително.

Дългосрочна употреба

Използваните материали за конструкцията на навеса са качествени и здрави и затова той може да се използва за по-дълъг период от време.

Допълнителни приложения
Когато не използвате навеса по предназначение за известно време, той временно може да изпълнява и други функции. Място за съхранение на дърва, насипни материали, беседка и др – приложенията му са много и разнообразни.

Удобен достъп
Тъй като няма стени, достъпът до автомобила е по-удобен, разтоварването на пътниците и багажа – също.

Малко пространство

Навесът ще подслони автомобила ви на относително по-малко пространство и то близо до дома ви.

Лесно измиване
Местоположението на колата под навеса няма да попречи на измиването ѝ на място, което ще ви спести време и усилия по преместването.

Предотвратени отрицателни ефекти от атмосферни влияния
Под навеса боята и тапицерията на автомобила ще бъдат предпазени от силното слънце. Постройката защитава от дъжд, от сняг и ледени висулки през зимата, както и от мокри листа през есента. Въпреки липсата на стени, такава защита е по-резултатна пред алтернативата за паркиран под открито небе автомобил.

Широки навеси
Въпреки че моделите навеси се предлагат обикновено със стандартни размери  600х300 см, можете да изискате персонализиран проект за два или повече автомобила. Широки навеси се проектират и за частни и обществени паркинги. Единичният навес може лесно да бъде удължаван и разширяван.

Лесна поддръжка
Поддръжката на един навес в никакъв случай не изисква толкова грижи, колкото една сграда.

Материалите, използвани при изработката на навесите, се вписват във всеки екстериор. Обикновено конструкциите са метални, покрити с поликарбонатни плоскости, ламарина, стъкло и др.

Проектирани така, че да осигурят защита на автомобила от неблагоприятни атмосферни условия, навесите за коли са добро алтернативно и по-икономично решение за открит гараж.