Предимства и цени на сглобяемите къщи

Предимства и цени на сглобяемите къщи

Една от най-горещите тенденции в архитектурата и дизайна през последните няколко години е повторното използване на транспортни контейнери за създаване на жилищна или търговска структура. Става въпрос за така наречените сглобяеми или контейнерни къщи.

Поради удобния си размер, те са чудесни за бързо изграждане на домове, офиси или други жизнени площи. Също така, използвайки предимствата на модерните сглобяеми къщи, може да се създаде дори сграда със сложен дизайн и оформление, която отговаря на всички изисквания и желания на клиента.

Сред останалите предимства на сглобяемите къщи можем да отбележим също:

  • Бързина и акуратност при тяхното строителство – за разлика от конвенционалните къщи, сглобяемите могат да бъдат готови впечатляващо бързо и с голяма прецизност, така че напълно да задоволят очакванията на своите собственици;
  • Лесна реконструкция – ако в даден момент желаете да разширите вашия дом, това може да се случи много по-лесно и в кратък срок, тъй като е необходимо само да добавите някой допълнителен модул на желаното от вас място, за да получите допълнителна закрита площ, която да използвате според нуждите и желанията си.
    При стандартното строителство този процес ще отнеме не само много повече време, но и разходите ще са значително по-високи. Да не говорим за остатъците от строителни материали, които, след като строежът е завършен, ще трябва да се съберат и извозят;
  • Възможност за преместване на дома, при необходимост – това предимство е ценено особено много от хората, които не изключват вариант, при който след време ще е необходимо да се преместят да живеят на друго място. Контейнерните къщи, за разлика от останалите, могат да бъдат преместени на всеки подходящ терен.

След всичко казано дотук, едва ли някой би се учудил защо през последните години практичните сглобяеми къщи се превърнаха в голям хит, а експерти, архитекти и клиенти вече успяха да формулират и основните принципи за изграждане на такива модулни сгради. Ето какво е добре да знаете, ако искате да избегнете най-често срещаните грешки.

Вземете под внимание климата

Ако планирате да създадете чудесен дом от контейнери, преди да помислите за изолацията и другите детайли, непременно се съобразете с климатичните особености на мястото, където възнамерявате да го позиционирате.

Не отказвайте помощ от професионалисти

Нужни са ви хора, които вече са придобили достатъчно добър опит в областта на изграждането и обновяването на сглобяеми/контейнерни къщи. С тяхна помощ всичко ще се случи много по-бързо, а крайният резултат ще е отличен. И обратно, ако имате намерение да тествате чрез „проба-грешка“, нещата могат да се развият доста неблагоприятно. А когато става дума за строителство на дом, рисковете са излишни.

Изберете най-подходящия тип контейнери

Разгледайте внимателно асортимента от контейнери на пазара. Можете да се възползвате от висококачествените продукти, предлагани от Vitalbox и да избирате сред разнообразните модели.

Следвайте тези съвети и скоро ще се превърнете в горди собственици на прекрасен дом, в който е приятно и комфортно да се живее по всяко време на годината.

Цени на сглобяемите къщи

Това е още едно много сериозно предимство – приемливите цени. Цената на сглобяемите къщи е много по-ниска, в сравнение със средствата, които ще се наложи да похарчите за един конвенционален дом. Необходимо е само да намерите надежден и коректен доставчик (какъвто е Vitalbox например), за да се възползвате от най-изгодните оферти.