Процедури за премахване на целулит

Процедури за премахване на целулит

Описван често като „портокалова кожа”, целулитът е състояние на кожата, за което е присъща поява на неравности, лезии и вълни в зоната на корем, бедра, ханш и седалище, а понякога и по ръцете и гърдите.

За появата на целулит рискови фактори могат да бъдат задържането на течности или мазнини в областта между кожата и подкожната тъкан. Счита се, че за развитието му играят роля хормонални фактори, а също и наследственост, бременност, липса на физическа активност и др.

Може да се види целулит и на по-закръглени фигури, и на по-слаби хора, и на такива с добре поддържани мускули. Появата му е по-често при жените и затова, макар и безвредно, състоянието се отчита като неприятен естетически проблем и усилията за неговото премахване са големи.

Сред основните начини за отстраняване на „портокаловата кожа” са следните:

Упражнения

Вече образували се целулитни грапавини могат да се премахнат трудно, но като ефективно средство се използват упражнения. Те могат да подпомогнат изгарянето на мазнините, да дренират проблемните участъци и да предпазят от загубата на мускулна маса. Използваните упражнения могат да са както аеробни, така и с тежести и такива, ангажиращи мускулите в проблемните зони. След изпълнение на физическите упражнения е добре да се извърши антицелулитен масаж.

Хранене при „портокалова кожа”

Съчетаването на физическите упражнения трябва да стане с подходяща диета. Антицелулитната диета предполага консумацията на храни, които могат да окажат най-добър ефект. Това са предимно плодове и зеленчуци като: портокали, ябълки, спанак, авокадо и др., а също и други храни като яйца, мляко, риба, орехи, овесени ядки и т.н. Важно е храните да съдържат витамин С, фолиева киселина, фибри и аминокиселини, а да бъдат избягвани тези с наситени мазнини, със захар, с много сол, въглехидрати и кофеин.

Процедури за премахване на целулит

Неестетичните целулитни образувания не могат да се елиминират напълно, но с подходящо целулит лечение могат да се изгладят. Съвременните технологии позволяват прилагането на дерматологични процедури, чрез които могат професионално да бъдат отстранени всички целулитни грапавини и вдлъбнатини.

Естетичните процедури се извършват от специалист и може да включват:

Терапия с BTL EMTONE

С иновативния уред, който съчетава монополярни радиочестоти и фокусирани акустични вълни, се въздейства върху всички причини, водещи до неравностите по кожата. Получават се преизградени и възстановени тъкани, като резултатът е равна, гладка и еластична кожа.

От безболезнената процедура с BTL EMTONE може да се възползва всеки, без значение от възрастта или сезона за провеждане на терапията.

Антицелулитна мезотерапия

При този метод се извършва инжектиране с липолизиращ разтвор, в чийто състав има вещества като хиалуронова киселина, различни антиоксиданти, кофеин, микроелементи и др. Тези съставки допринасят за изглаждане на кожните неравности, като се редуцират мастните натрупвания в конкретния участък.

Лимфен дренаж

За тази процедурата се използва уредът BTL Lymphastim, за да се насърчи движението на лимфата. Това помага да бъде поддържан балансът на течностите и да бъдат отстранени вредни бактерии и микроорганизми чрез стимулиране на кръвообращението. Постига се видим ревитализиращ ефект – гладка и по-млада кожа.

След проведено срещу целулит лечение са важни превантивните мерки за предотвратяване на повторната му поява. За целта се намалява солта, в менюто се добавят много витамини и се следи за добрата хидратация.