Външни ролетни щори – качествена защита

Външни ролетни щори – качествена защита

В случай, че става въпрос за външна защита на прозорците от слънцето, няма по-добър вариант от избора на съвременен модел ролетни щори.

Функционално погледнато, те пазят и неприкосновеността на имуществото, предпазват дограмата от конденз, имат отлични топло и шумоизолационни свойства. И не на последно място: като външни щори за прозорци придават стилен външен вид на дома или офиса.

Кои характеристики на ролетните щори ги правят популярни?

Превръщането на ролетните щори за външно монтиране в класически начин за защита се дължи на ценните им характеристики и полезни функции:

Качествени и издръжливи материали

Ролетните щори обикновено комбинират PVC ламели с кутия, конзоли и механизми от алуминий. Има модели, изцяло изработени от алуминий или от PVC.

Моделът от изцяло алуминиеви елементи осигурява пълна функционалност. Алуминиевата ламела обикновено е с ширина 39 мм за по-малки размери и с ширина 52 мм – за по-големи. Между двата слоя има пълнеж от полиуретанова пяна.

Лесно управление

Задвижването на различните типове външни ролетни щори може да става с манивела или електромотор, както и с приложение на съвременни електронни устройства – сензори за слънце, дъжд и вятър, месечно програмируемо управление и др.

Напълно възможно е да се създаде и сценарий за движение с технологията на Somfy IO Home Control и по този начин да се повиши сигурността.

Какви предимства осигуряват външните ролетни щори?

Конструирани като системи за ефективна защита на прозорците, външните ролетни щори предлагат редица предимства като:

Устойчивост на външни екстремни температури, влага и вятър, сняг и градушки

Вградените датчици отчитат предстоящата поява на дъжд и вятър и електронното устройство за управление задейства щорите.

Надеждна защита от проникване на UV лъчите в помещението

Освен да защитават от слънцето, могат да контролират и нивото на затъмняване.

Предотвратяване на конденз

Ролетните щори не допускат навлизането на влагата по стъклата и дограмата, затова са особено подходящи за монтиране на фасади, които имат северно изложение.

Редуциране на вредния външен шум

Прозорецът със спусната щора може да осигури до 5 dB допълнителна шумоизолация.

Осигуряване на отлична топлоизолация

При външни температури от -10°С през зимата температурата в помещението е +10°С, а ако щората е спусната – +14.°С. През лятото, при екстремни 40-градусови температури, прозорецът без щора ще пропусне 79% от топлината, а със спусната щора – само 10%.

Допълнително средство за защита

Понеже външните ролетни щори имат вградени сигурни системи за заключване, това ще допринесе за по-голямото спокойствие относно защитата на дома. При дълго отсъствие, в зависимост от модела, щорите може да се програмират –  да се отварят или затварят в определено време за симулиране на човешко присъствие. Към това може да се добави и че предпазват от насекоми, като не позволяват проникването им при отворен прозорец.

Стил и естетика

С поставянето на външни ролетни щори всяка сграда придобива завършен вид, благодарение на техния стилен дизайн и компактни размери. Щорите могат да са в различни цветове с гарантирана устойчивост на нюансите.

Експлоатацията на ролетните щори е много лесна и удобна. Качествените материали на изработка и новите технологии на производство, комбинирани с професионален монтаж, гарантират тяхното използване за дълъг период от време.